StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Ταξίδι «εξπρές» Δένδια στην Αλβανία – Τι θα συζητήσει με τον ομόλογο του
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ταξίδι «εξπρές» Δένδια στην Αλβανία – Τι θα συζητήσει με τον ομόλογο του

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος

Επί αλβανικού εδάφους θα βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρα μας, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην γειτονική χώρα, όπου και θα συναντηθεί με τον πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας.

Πρωτίστως, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαικών Υποθέσεων της χώρας, Γκεντ Τσεκάϊ, με τον οποίον και θα αναλύσει θέματα που σχετίζονται με την περίπτωση της ευρωπαικής προοπτικής της Αλβανίας, και της συμμετοχής της στα αντίστοιχα ευρωπαικά όργανα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

‘’Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στην Αλβανία, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αρχικά, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ασκούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Gent Cakaj.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει διαδοχικά δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama και τον Πρόεδρο της χώρας, Ilir Meta.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει επίσης συνομιλίες με  τους Προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.’’

  • Προηγούμενο άρθρο: Νέες τουρκικές NAVTEX ζητούν την αποστρατιωτικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: Ελληνοτουρκικά : «Παίζει» με το θερμό επεισόδιο ο Ερντογάν – Ορόσημο οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις