ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: Η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τζαμί μπορεί να γίνει στις 15 Ιουλίου

Στελέχη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύουν ότι η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου.

Η Λιβύη είναι μόνο η αρχή: Το σχέδιο του Ερντογάν για μία «μεγάλη Τουρκία» κάτω από τη μύτη του ΝΑΤΟ

Θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι οι φιλοδοξίες της Τουρκίας περιορίζονται στη Λιβύη ή τη Βόρεια Αφρική. Θα ήταν ακόμη πιο αβάσιμο να φανταστεί κανείς ότι οι ύποπτες συνδέσεις της Άγκυρας με τρομοκρατικές οργανώσεις περιορίζονται στον αραβικό κόσμο.

Σε εγρήγορση για τη δήλωση Ακάρ περί “ελληνικών παρενοχλήσεων στο Αιγαίο”

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ περί “ελληνικών παρενοχλήσεων” στο Αιγαίο, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως “πολύ σοβαρή” πρόκληση, δείχνει ότι το επόμενο πεδίο για την εκδήλωση προκλήσεων και πιέσεων προς την Ελλάδα θα είναι στο Αιγαίο.

Ο Χάφταρ καλεί τις δυνάμεις του να πολεμήσουν κατά της Τουρκίας

Ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ κάλεσε χθες τις δυνάμεις του να συσπειρωθούν εναντίον της Τουρκίας, που στηρίζει την αντιμαχόμενη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, για να αναστρέψουν την πορεία της στρατιωτικής σύγκρουσης γύρω από την πρωτεύουσα.

Σκηνικό Ιμίων στήνει η Τουρκία: Αμφισβητεί Εθνικό έδαφος στον Έβρο - Ζητά αποστρατικοποίηση στο Αιγαίο

Όσα συμβαίνουν σε Έβρο και Αιγαίο επιβεβαιώνουν τη βούληση της Άγκυρας να περάσει τις προκλήσεις σε επόμενο στάδιο. Να προχωρήσει δηλαδή σε ενέργειες αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.