ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Κραυγές και απειλές Τσελίκ: Η στρατικοποίηση του Καστελλόριζου είναι πειρατεία

Να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις φωτογραφίες από την αποβίβαση εθνοφρουρών στο Καστελλόριζο επιχειρεί η Τουρκία, ενώ δείχνει την -τουλάχιστον- ενόχλησή της από τις κοινές ελληνογαλλικές ασκήσεις.

41 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ: «Ευρώπη των λαών ή των δανειστών;»

Συμπληρώθηκαν σήμερα 41 χρόνια από την ημέρα που υπεγράφη η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ήταν 28 Μαΐου του 1979 όταν η χώρα μας υπέγραψε τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.).

Υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι από τουρκικά F-16 και φήμες στην Αθήνα για την αναβολή της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Μόνο για λίγες ημέρες σταμάτησαν τις υπερπτήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Σήμερα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε σε ύψος 25.000 ποδών στο Φαρμακονήσι, ανεβάζοντας τον αριθμό των υπερπτήσεων στις 273 από τη 1η Ιανουαρίου.

Μ-14: Όταν το M-1 Garand «έγινε» αυτόματο τυφέκιο στα 7,62χλστ

Το M14 είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του παλιού, αλλά γνωστού M1 Garand* που χρησιμοποιήθηκε από τον Αμερικανικό στρατό κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τέθηκε σε υπηρεσία το 1959 και χρησιμοποιήθηκε στον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Η Αίγυπτος εξοπλίζει το Στόλο της κάνοντας το ακριβώς αντίθετο από την Ελλάδα! Βίντεο με το νέο υποβρύχιο της

Η Αίγυπτος παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν εγκατέλειψε ποτέ την άμυνα της, για την οποία φρόντισε ιδιαίτερα σ΄ ότι έχει να κάνει με το ναυτικό της.