StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Διπλωματικές πηγές για Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διπλωματικές πηγές για Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα

Αυστηρή απάντηση στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι δεν υπάρχει μουσουλμανική, αλλά μόνο «τουρκική»μειονότητα στην Ελλάδα έδωσαν διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι στην «Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα» και υπενθυμίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές.

 

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο Twitter, απάντησε με αρκετές μέρες καθυστέρηση σε δήλωση του Πρ. Παυλόπουλου από τις 18 Ιανουαρίου 2020 στο Διδυμότειχο, ο οποίος είχε υπογραμμίσει «πως σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα, δεν είναι εθνική».

Παράλληλα, αναφερόμενος ειρωνικά στην Ελλάδα ως μια χώρα που «λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας», πρόσθεσε πως «ο,τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική, θα παραμείνει τουρκική ..!». 

ΠΗΓΗ : liberal.gr 

  • Προηγούμενο άρθρο: Πτήση τουρκικών F-16 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: Μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης: Ανησυχία στην Ελλάδα εν όψει της ανάρτησης των συντεταγμένων Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις