StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Ταξίδι Δένδια στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ταξίδι Δένδια στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Με γεμάτες… βαλίτσες αναχωρεί ο Υπουργός Εξωτερικών

STRATEGO | 21/09/20

Στην Βελγική πρωτεύουσα καταφτάνει σήμερα ο Νίκος Δένδιας, ώστε να δώσει το παρόν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, προεξεχούσης της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ως γνωστό Αθήνα και Λευκωσία έχουν δώσει πολλές και διάφορες μάχες ώστε να υπάρξει μία σαφής και άμεση καταδίκη των ενεργειών της Άγκυρας, εξαιτίας τους γεγονότος πως πλήττονται βάναυσα τα συμφέροντα αμφοτέρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως τα όσα θα ειπωθούν και θα αναλυθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, θα αποτελέσουν ένα προμήνυμα για την ατζέντα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαικής Ένωσης.

Άλλωστε η κυβέρνηση ποντάρει σε αυτή την συνάντηση μιας και θα αξιολογηθεί το κατά πόσο αναγκαία και απαραίτητη είναι η εφαρμογή των κυρώσεων που συνέταξε το Ευρωπαικό Συμβούλιο προ ολίγων εβδομάδων κατά της Άγκυρας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Συμβούλιο, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλων περιφερειακών θεμάτων Δυτικών Βαλκανίων, M. Lajcak, ενώ του Συμβουλίου θα προηγηθεί άτυπο πρόγευμα που παραθέτει ο ΥΕ/ΑΕ J. Borrell με προσκεκλημένη την αρχηγό της Λευκορωσικής Αντιπολίτευσης.

  • Προηγούμενο άρθρο: Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση συνεργασίας Ελλάδας–ΗΠΑ «Stolen Cerberus» Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: Τούρκοι χάκερς “διαφημίζουν” με βίντεο την “είσοδο” τους σε αρχεία του ΥΠΕΞ Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις