StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί τους Ρώσους πως ανοίγουν πυρ αδιακρίτως
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί τους Ρώσους πως ανοίγουν πυρ αδιακρίτως

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον πρόεδρο Πούτιν και τους επιτελείς του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή στον Λευκό Οίκο τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο. Οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες τους τελευταίους μήνες.

«Θα συζητήσουν την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας, η οποία είναι πολύ ισχυρή και πλαισιώνεται από την στενή συνεργασία της Φινλανδίας με το ΝΑΤΟ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας κάλεσε νωρίτερα τους συμπατριώτες του να παραμείνουν «ψύχραιμοι» σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η συζήτηση για το εάν η χώρα του θα ζητήσει ή όχι την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Την περασμένη Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι η ένταξη σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ θα είχε «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες», μια προειδοποίηση που αγνοήθηκε από το Ελσίνκι.

Πηγή: newsit.gr

  • Προηγούμενο άρθρο: Πούτιν: Ουκρανοί ναζί χρησιμοποιούν πολίτες ως ασπίδες Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: Εισβολή στην Ουκρανία: Τρομάζει την Γερμανία η επόμενη μέρα Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις