StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια της Ρωσίας η Χερσώνα - Εντείνεται η πίεση στο Κίεβο
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια της Ρωσίας η Χερσώνα - Εντείνεται η πίεση στο Κίεβο

Για όγδοη συνεχόμενη μέρα, η Ουκρανία ζει τον εφιάλτη του πολέμου, τον οποίον και ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι ώρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Παρά τη σθεναρή αντίσταση που προβάλλει η Ουκρανία, η λίστα με τους νεκρούς και τους τραυματίες αυξάνεται καθημερινά, με την πλειοψηφία των πόλεων να ''σφυροκοπούνται''. 

Χθες, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε πως τα στρατεύματα των Ρώσων απέχουν μόλις μερικά χιλιόμετρα από την πόλη. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο δήμαρχος της Χερσώνας, Ιγκόρ Κολιχάγεφ επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη. 

Κατά τα άλλα το σχέδιο του Πούτιν δείχνει βήμα-βήμα να οδεύει προς επιτυχία. Η Χερσώνα του ουκρανικού νότου διαφαίνεται ότι γίνεται η πρώτη μεγάλη πόλη που περιέρχεται στον έλεγχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Συγχρόνως, η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη από παντού με τις πιθανότητες να είναι εις βάρος των πολιτών της. 

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα της ανθρωπότητας είναι στραμμένα στην Πέμπτη, όπου αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

  • Προηγούμενο άρθρο: Συνεχείς βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, λίγο πριν τον β' γύρο διαπραγματεύσεων Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: «Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Μόσχα μέσω της αποδέσμευσης εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις