Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Ανάμεσα στους δύο ηγέτες ετέθησαν θέματα διμερών σχέσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναδεικνύει και το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Πιο συγκεκριμένα, επανέλαβε την πολιτική της χώρας μας για το μεταναστευτικό αναφερόμενος ταυτόχρονα στην παραβατική στάση της Τουρκίας.
''Το αίτημά μας δεν είναι φωτοβολίδα'', σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως ''θα επιμείνουμε με μεθοδικότητα για να χτίσουμε τα απαραίτητα ερείσματα και στη βρετανική κοινή γνώμη για την ανάγκη επανένωσης με τα Γλυπτά του Μουσείου Ακροπόλεως. Είναι σημαντικό ζήτημα που αφορά τις διμερείς μας σχέσεις''
Δεχόμενος ερώτηση αναφορικά με το μεταναστευτικό, εξήγησε πώς έχουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική: «Είναι πολύ δύσκολο να κατηγορήσει κανείς την Ελλάδα ότι δεν επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Την ίδια στιγμή, έχω υποχρέωση να προστατεύσω τα σύνορά της Ελλάδας».
Ακολούθως, κάλεσε την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναχαιτίζοντας την παράνομη μετανάστευση, σημειώνοντας: «Δεν επιτρέπουμε στα σκάφη που έρχονται από την Τουρκία να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα. Πάντοτε προσπαθούμε -πολύ αποτελεσματικά θα έλεγα- να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Καλούμε, όμως, την τουρκική Ακτοφυλακή να κάνει τη δουλειά της, τηρώντας τη συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία».