StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
«Κλειδώνει» το ταξίδι Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Κλειδώνει» το ταξίδι Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός χθες με την Καμάλα Χάρις - Ημερομηνία ''κλειδί'' η 25η Μαρτίου του επόμενου έτους

Έτοιμος να συμφωνήσει με τον Τζο Μπάιντεν για επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες, ο Έλληνες πρωθυπουργός είχε θερμό και εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής των Παρισίων για τη Λιβύη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν μία μεγάλη γκάμα ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε όπως είναι προφανές, η υπογραφή της πενταετούς επέκτασης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, όπως επίσης και θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, το τετ-α-τετ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Καμάλα Χάρις αποτελεί την έναρξη επίσημων συζητήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. 

Θυμίζουμε πως ο Τζο Μπάιντεν είχε στις 26 Μαρτίου τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν για συνάντηση στο ''οβάλ'' γραφείο. 

Επί του παρόντος και περίπου 8 μήνες μετά το τηλεφώνημα, το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενδεχομένως να προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου του 2022.

Πρόκειται για μία ημερομηνία ''ορόσημο'', καθώς επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να βρεθεί στις ΗΠΑ ανήμερα των εκδηλώσεων που οι Έλληνες της διασποράς ετοιμάζουν. 


Για όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ακολουθήστε το TomorrowNews.gr στο GOOGLE NEWS

  • Προηγούμενο άρθρο: Τουρκία: Συνελήφθη συνεργάτης του Αλί Μπαμπατζάν με την κατηγορία της κατασκοπείας Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: ΗΠΑ: Πρόσκληση Μπάιντεν σε 110 χώρες για ψηφιακή σύνοδο για τη δημοκρατία Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις