StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Γυρνάει την πλάτη στον ΟΗΕ και προκαλεί με το «πικ νίκ» στα Βαρώσια ο Ερντογάν
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γυρνάει την πλάτη στον ΟΗΕ και προκαλεί με το «πικ νίκ» στα Βαρώσια ο Ερντογάν

Στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους αναμένεται να παραστεί σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να φτάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί τελετή στο μνημείο του Τουρκοκύπριου πολιτικού Φαζίλ Κιουτσούκ.

Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Αργά το μεσημέρι, ο Ρ.Τ. Ερντογάν αναμένεται στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, μαζί με τον νέο ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και Τούρκους αξιωματούχους.

Στο διάγγελμά του για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Ερσίν Τατάρ επέμεινε στην λύση των δύο κρατών και αναφέρθηκε στη σχέση με την Τουρκία.

«Βιώσιμη είναι η λύση δύο κρατών και μια συμφωνία είναι δυνατή μόνο στη βάση της κυρίαρχης ισότητας, το καλύτερο πράγμα είναι να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε σαν δύο λαοί, που ζουν κάτω από μία στέγη δύο ξεχωριστών κρατών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι «αν εγκαταλείψουμε το κράτος μας και δεν συνεχίσουμε τη αδελφική σχέση και τη σχέση εγγύησης με την μητέρα Τουρκία, μπορεί να έχουμε δυσκολίες για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας».

ΠΗΓΗ: onalert.gr 

  • Προηγούμενο άρθρο: Ταφόπλακα στο Κυπριακό βάζει ο Ερντογάν - Παρέλαση κατοχικού στρατού με γερμανικά τζιπ Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: Ισραήλ: «Δεν συνομιλούμε με όσους προτιμούν την στρατιωτική ισχύ από τη διπλωματία» Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις