Ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ποια ζητήματα τέθηκαν στην ατζέντα
STRATEGO | 22/05/20
Τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή των συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη πλήρως διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.
Προτού αναλυθούν μεταξύ των δύο ηγετών τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στις πρωτοβουλίες που προ ετών έλαβε ώστε να στηρίξει την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.
Αναφορικά με τις συζητήσεις που είχαν, Μητσοτάκης και Νετανιάχου συμφώνησαν πως το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι καλύτερο παρά ποτέ, ενώ επί τάπητος ετέθησαν και ορισμένα ζητήματα που αφορούν το παρόν.
Πιο συγκεκριμένα, υπεραναλύθηκε το ζήτημα του τουρισμού, με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό να μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την αίσθηση του πως υπάρχει σαφές και ισχυρό ενδιαφέρον εκ μέρους των πολιτών του για διακοπές στα ελληνικά νησιά.
Παράλληλα, μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό την επιθυμία του για άμεση επανέναρξη των πτήσεων και των τουριστικών συνδέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφουγκράζεται τον προβληματισμό του ομολόγου του και να δηλώνει αισιόδοξος πως θα αποκατασταθεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα.
Παράλληλα, οι δύο πλευρές βρίσκονται προς την κατεύθυνση εκείνη που αποσκοπεί στην ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδέχεται την πρόσκληση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Συμπερασματικά, είναι έκδηλη η προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της χώρας μας διεθνώς. Να βρεθούν δηλαδή οι κατάλληλοι εκείνοι ‘’συμπαίχτες’’ που θα τοποθετούνται διπλωματικά στο πλάι της Ελλάδας το επόμενο διάστημα.
Η ανάγκη για τέτοιου είδους συμμαχίες, δεν είναι απαραίτητη μονάχα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία και στη περιοχή του Αιγαίου ενισχύεται όλο και περισσότερο.
Είναι άκρως απαραίτητη και για τη προσπάθεια που το Μαξίμου καταβάλει, ώστε να επιτύχει τα όσο δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στο χώρο της οικονομίας, του τουρισμού και των επενδύσεων.