StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Φάκελος ‘’Εθνική Άμυνα’’ : Τι ζητά η Ελλάδα από την Ευρωπαική Ένωση; - Στο προσκήνιο η τουρκική προκλητικότητα
ΑΜΥΝΑ

Φάκελος ‘’Εθνική Άμυνα’’ : Τι ζητά η Ελλάδα από την Ευρωπαική Ένωση; - Στο προσκήνιο η τουρκική προκλητικότητα

Τι συμφωνήθηκε μεταξύ των Υπουργών Εθνικής Αμύνης των χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης;

STRATEGO | 13/05/20

Επί τάπητος έθεσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί της Ε.Ε. τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα, με το προσφυγικό αλλά και το ζήτημα του κορωνοιού να ιεραρχούνται αναπόφευκτα πολύ ψηλά στην σχετική ατζέντα.

Σε ότι αφορά τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Αμύνης, αναδείχθηκε εκ μέρους του η αναγκαιότητα για ενίσχυση της επιχείρησης ‘’IRINI’, που ως στόχο θα έχει την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα δε παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς και στο ζήτημα της Τουρκίας, τονίζοντας πως είναι απόλυτα αναγκαίο να εξαλειφθεί κάθε ενδεχόμενο νέας πρόκλησης που υποθάλπει τα συμφέροντα της Ευρωπαικής Ένωσης. Όπως τόνισε, η ανθεκτικότητα που θα επιδειχθεί εκ μέρους των κρατών μελών θα αποτελέσει την εγγύηση για ένα μέλλον περισσότερο ασφαλές.  

Παράλληλα, η αναφορά του στα όσα διαδραματίστηκαν τους προηγούμενους μήνες στον Έβρο ήταν σαφής, κάνοντας λόγο για :  "μαζική και οργανωμένη πίεση μέσω μετακίνησης πληθυσμών στα σύνορα του Έβρου, υποκινούμενη από την Τουρκία, καθώς και στην καλά μελετημένη εκστρατεία παραπληροφόρησης της τελευταίας"

Η αναφορά στην περίπτωση της Τουρκίας μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού η απόφαση της Ελλάδας για διεθνοποίηση των ανοιχτών της ζητημάτων με την Τουρκία δε τίθεται πλέον υπό καμία αμφισβήτηση.

Όπως έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς του, ο μοναδικός στόχος που τώρα έχει η Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα, είναι η σωστή και δομημένη διπλωματία.

Μεγάλο ρόλο στην λήψη αυτής της απόφασης διαδραμάτισε η επιλογή του Ερντογάν να βάλει στην εξίσωση τη λύση των fake news, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καλείται προς το παρόν να αμύνεται είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά, αποκρούοντας επί της ουσίας τις προπαγανδιστικές κινήσεις της Άγκυρας.

  • Προηγούμενο άρθρο: ΠτΔ: Οι Θρακιώτες και οι Ένοπλες Δυνάμεις διαφυλάττουν τα ελληνικά σύνορα, τα σύνορα της Ευρώπης Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την τουρκική προκλητικότητα Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις