StrategoStratego
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις
Νέα έκτακτα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον κορονοϊό
ΑΜΥΝΑ

Νέα έκτακτα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον κορονοϊό

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε νέα δέσμη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του θανατηφόρου ιού.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν τα εξής::

  • Έχουν διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις γιατροί και πέντε νοσηλευτές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πέντε γιατροί και πέντε νοσηλευτές για τη στελέχωση κινητών μονάδων ελέγχου. Επίσης, στην ομάδα διαχείρισης κρίσης του νομού Καστοριάς έχει διατεθεί ένας γιατρός και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής.
  • Στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το υπουργείο Υγείας.
  • Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας.

Την ίδια ώρα, στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων:

  • Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί συχνές θερμομετρήσεις, ελέγχει τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται λεπτομερείς καθαριότητες, αερισμός και απολυμάνσεις εγκαταστάσεων.
  • Για τις αεροδιακομιδές, έχουν χορηγηθεί και χρησιμοποιούνται συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, ενώ οι ασθενείς από COVID-19 μεταφέρονται με ειδική κάψουλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
  • Οι Διοικήσεις-Διευθύνσεις δίνουν οδηγίες και ενημερώνουν το προσωπικό τους για τη σκοπιμότητα των μέτρων πρόληψης που ήδη εφαρμόζονται και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο εφαρμογής τους.
  • Οι μονάδες, τα Επιτελεία και οι υπηρεσίες εκτελούν και επιβλέπουν την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν στον στρατωνισμό, στην εκπαίδευση, στις συγκεντρώσεις και στις μετακινήσεις του προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.156, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε 38. Παρ’ όλα αυτά, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη τρεις νεκρούς, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 41.

Πηγή: sputniknews.gr

  • Προηγούμενο άρθρο: Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θέλουν να αποσύρουν όλα τα άρματα μάχης και τα πυροβόλα υπέρ των UAV και των βλημάτων Προηγούμενο
  • Επόμενο άρθρο: Συνεχίζουν οι Τούρκοι: Νυχτερινές πτήσεις πάνω από τον Έβρο Επόμενο

Τα πιο δημοφιλή

  • Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από την σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας;
  • Κορωνοιός – Κόσμος : Μπορεί ο covid-19 να αλλάξει το γεωπολιτικό τοπίο; - Οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας & το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης
  • ‘’Τρόμο’’ προκαλεί στην Άγκυρα η αναβάθμιση της ελληνικής αεροπορίας!
  • Πως η συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ ‘’ανακατεύει’’ τη τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • Πόσο κοντά ή μακριά είναι η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας και τι ρόλο έπαιξε το ταξίδι Μητσοτάκη στην Σαουδική Αραβία;
© 2025 Stratego.com.gr
  • Αρχική
  • Άμυνα
  • Στρατηγική
  • Εξελίξεις
  • Τουρκία
  • Κόσμος
  • Άρθρα-αναλύσεις